Prep Tijd | 15 minuten |
Passieve Tijd | 2 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 600 g jodenhaas in plakken
- 2 el za'atar
- 2 el ras el hanout
- 2 el olijfolie
- 2 aubergines
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 3 el tahin
- 2 el citroensap
- 4 takjes oregano gerist
- 1 el sesamzaadjes geroosterd
- maldon zout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Wrijf het vlees in met za'atar, ras el hanout en een snuf zout en hussel met olijfolie. Laat 2 uur staan.
- Rooster aubergines en paprika tot ze zwart zijn, laat de paprika's afkoelen in een ziploc en de aubergine in de open lucht.
- Trek onder de koude kraan de vellen van de paprika en snijd in repen. Ontvel ook de aubergine en snijd in grove chunks.
- Meng tahin met citroensap en wat zout tot techina.
- Stook de bbq naar een medium vuur en zorg voor voldoende afstand tussen het vuur en het rooster. Gril het vlees aan beide kanten in een paar minuten krokant.
- Verdeel het vlees en de groente over de borden, overgiet met techina en bestrooi met oregano en sesam.