Jachtschotel
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
Frans
Porties
Prep Tijd
30
minuten
45
minuten
Porties
Prep Tijd
30
minuten
45
minuten
Ingrediënten
1
rode ui
gesnipperd
100
g
boter
+ wat extra
1
kg
rundergehakt
70
g
tomatenpuree
blikje
1
l
groentebouillon
1
kg
witte kool
gesneden
1,2
kg
aardappelpuree
100
g
geraspte kaas*
zout en peper
Instructies
Fruit ui glazig in boter, voeg gehakt toe en bak met behulp van een vork tot rulle korrels.
Voeg tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper.
Breng groentebouillon aan de kook en blancheer hier de kool enkele minuten in. Giet af en bewaar de bouillon voor een andere toepassing.
Smeer een braadslede in met boter, vul met witte kool, daarop gehakt en eindig met een laag aardappelpuree gemengd met geraspte kaas.
Zet de jachtschotel 30 minuten in een op 190ºC voorverwarmde oven.