Italiaanse pot-au-feu
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
Italian
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
18
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
18
minuten
Ingrediƫnten
1,4
kg
riblappen
2
el
zonnebloemolie
1
el
el boter
3
witte uien
gesnipperd
2
stengels
bleekselderij
gesneden
4
tenen
knoflook
gesneden
5
worteltjes
gesneden
150
ml
witte wijn
3
el
balsamicoazijn*
250
ml
bouillon
5
takjes
salie
300
ml
tomatensaus
1
doosje
kerstomaatjes
zout en peper
Instructies
Zet het rundvlees aan in olie, bestrooi met zout en bak rondom krokant.
Smelt boter in de ‘Instant-pot’, op de bakstand, roer er uien en bleekselderij doorheen en na 2 minuten de knoflook en de wortels.
Voeg vlees, witte wijn, balsamico, bouillon en salie toe, roer goed door en giet er tomatensaus en losse tomaatjes op.
Sluit de ‘Instant-pot’ af, wissel naar ‘pressure’ en zet de timer op 18 minuten (als de druk voldoende is opgebouwd begint de timer terug te tellen).
Als de 18 minuten voorbij schiet de ‘Instant-pot’ automatisch op warmhouden.
Zet de ‘Instant-pot’ na 15 minuten warmhouden uit, zet het stoomventiel open en open de pot als er geen stoom meer uitkomt.
Breng indien nodig nog op smaak met zout en peper.