Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 18 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1,4 kg riblappen
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el el boter
- 3 witte uien gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij gesneden
- 4 tenen knoflook gesneden
- 5 worteltjes gesneden
- 150 ml witte wijn
- 3 el balsamicoazijn*
- 250 ml bouillon
- 5 takjes salie
- 300 ml tomatensaus
- 1 doosje kerstomaatjes
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Zet het rundvlees aan in olie, bestrooi met zout en bak rondom krokant.
- Smelt boter in de 'Instant-pot', op de bakstand, roer er uien en bleekselderij doorheen en na 2 minuten de knoflook en de wortels.
- Voeg vlees, witte wijn, balsamico, bouillon en salie toe, roer goed door en giet er tomatensaus en losse tomaatjes op.
- Sluit de 'Instant-pot' af, wissel naar 'pressure' en zet de timer op 18 minuten (als de druk voldoende is opgebouwd begint de timer terug te tellen).
- Als de 18 minuten voorbij schiet de 'Instant-pot' automatisch op warmhouden.
- Zet de 'Instant-pot' na 15 minuten warmhouden uit, zet het stoomventiel open en open de pot als er geen stoom meer uitkomt.
- Breng indien nodig nog op smaak met zout en peper.