Breng water met theeblaadjes aan de kook, haal van het vuur en laat compleet afkoelen. Passeer door een zeef.
Meng de afgekoelde thee met limoen, suiker, honing en zout en roer tot alles is opgelost.
Vul een grote Ziploc zak met de kip, tijm en de koude thee, duw de zak in een pan koud water tot vlak bij de Zip zodat alle lucht eruit gaat, en zip ‘m dicht. Leg een nacht in de koeling. Draai af en toe om.
Haal de kip uit de zak en laat uitlekken. Stook de bbq naar 220ºC/medium en plaats de plate setter met een druipbakje.
Vlinder de kip door met een stevige schaar de ruggengraat aan beide zijdes uit de kip te knippen. Gaar de kip om en om krokant
(voor voorgaren leg je de gevlinderde kip gevacuumeerd, of in een Ziploc waar je alle lucht uit hebt gehaald, een uur in water rond de 80ºC, het makkelijkst en meest constant gaat dit in een pan water die je in de oven zet)