Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 Spaanse peper in stukken gesneden
- 1 stukje verse gember van 2x2 in plakjes
- 1 ui in ringen
- 1 teentje knoflook in stukken
- 1 stengel citroengras doormidden en gekneusd
- 2 peulen kardamom geplet
- 1 steranijs
- 1 kruidnagel
- 10 sechuanpeperkorrels
- 3 blaadjes citroenblad*
- 1,5 lt zonnebloemolie
- 900 g diamanthaas
- olijfolie
- fleur de sel
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng Spaanse peper, gember, ui, knoflook, citroengras en kardamom met steranijs, kruidnagel, sechuanpeperkorrels, citroenblad en zonnebloemolie en verwarm tot 80ºC. Laat de olie van het vuur terugkoelen tot 60ºC.
- Bak de diamanthaas rondom aan in een hete koekenpan met wat olijfolie en leg in de warme olie.
- Zet de pan met diamanthaas en olie in een op 50ºC voorverwarmde oven en laat rustig garen. Controleer ieder half uur de temperatuur van de olie èn van het vlees en stel de oven zonodig bij.
- Haal het vlees uit de olie, dep droog met keukenpapier, trancheer en bestrooi met fleur de sel.