Hummus
Maaltijd
snack
Keuken
Israël
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
50
minuten
24
uur
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
50
minuten
24
uur
Ingrediënten
175
g
kikkererwten
gedroogd
1
tl
baksoda
1
kleine ui
gesnipperd
2
tenen
knoflook
140
g
tahina
olijfolie
1
citroen
alleen sap (± 50 ml)
komijn
geroosterd en gevijzeld
zout
paprikapoeder
optioneel
sumak
optioneel
Instructies
Week de kikkererwten 24 uur in ruim water wat je 2 x ververst.
Laat ze uitlekken en kook ze in vers zoutloos water met baksoda, ui en knoflook tot de erwten zacht zijn.
Giet af en bewaar het kookvocht.
Maal de kikkererwten met ui, knoflook, ± 150 ml kookvocht, tahina, olijfolie, citroen en komijn tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout.
Serveer met olijfolie, besprenkel met wat overgebleven erwten, en bestrooi met paprikapoeder of sumak.