Instructies
- Week de kikkererwten 24 uur in ruim water wat je 2 x ververst.
- Laat ze uitlekken en kook ze in vers zoutloos water met baksoda, ui en knoflook tot de erwten zacht zijn.
- Giet af en bewaar het kookvocht.
- Maal de kikkererwten met ui, knoflook, ± 150 ml kookvocht, tahina, olijfolie, citroen en komijn tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout.
- Serveer met olijfolie, besprenkel met wat overgebleven erwten, en bestrooi met paprikapoeder of sumak.
Beste Julius,
Lees ik het dus goed, dat ik de ui en de tenen knoflook meekook met de kikkererwten?
En wat adviseer je me om erbij te eten met mijn kinderen? Brood? Gegrilde aubergines dacht ik aan..
Ik ben benieuwd naar je reactie.
Zin om uit te gaan proberen.
De droge kikkererwten staan al te weken.
Groet Daniëlla