Recept Afdrukken
hot & spicy shrimps
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Chinees
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Chinees
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak een marinade van sojasaus light, knoflook, bosui, Spaanse peper, citroengras en sriracha en marineer hier de garnalen een uur in. Laat de garnalen uitlekken maar bewaar de marinade.
  2. Verwarm een wok totdat "ie" walmt, voeg olie toe en bak hier 1 minuut de garnalen in op één kant.
  3. Draai de garnalen om en voeg minimaal de helft van de marinade toe. Wacht tot alle garnalen rood zijn gekleurd, schep uit de wok, laat de saus nog iets inkoken en serveer direct.
Notities

*18-20 betekent 18 à 20 in een lbs (454 gram), en dat krokant houden lukt vooral als je diepvriesgarnalen direct uit de vriezer onder een lopende koude kraan laat ontdooien. Droog deppen en koud wegzetten!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.