Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 1 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 50 ml sojasaus light
- 1 teen knoflook grof gehakt
- 2 bosui gesneden
- 1 Spaanse peper ontzaad en fijngesneden
- 30 g sriracha chilisaus
- 18 grote garnalen 18/20* gepeld
- 50 ml zonnebloemolie
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maak een marinade van sojasaus light, knoflook, bosui, Spaanse peper, citroengras en sriracha en marineer hier de garnalen een uur in. Laat de garnalen uitlekken maar bewaar de marinade.
- Verwarm een wok totdat "ie" walmt, voeg olie toe en bak hier 1 minuut de garnalen in op één kant.
- Draai de garnalen om en voeg minimaal de helft van de marinade toe. Wacht tot alle garnalen rood zijn gekleurd, schep uit de wok, laat de saus nog iets inkoken en serveer direct.
Notities
*18-20 betekent 18 à 20 in een lbs (454 gram), en dat krokant houden lukt vooral als je diepvriesgarnalen direct uit de vriezer onder een lopende koude kraan laat ontdooien. Droog deppen en koud wegzetten!