Prep Tijd | 20 minuten |
Porties |
ml
|
Ingrediënten
- 3 eidooiers
- 1 el water
- 250 g boter in 12 stukjes ijskoud
- 1 el citroensap
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm dooiers met water (au bain marie) flink kloppend tot max 65°C.
- Monteer de saus door er koude stukjes boter doorheen te kloppen (zorg dat elk blokje is gesmolten voordat je een nieuwe toevoegt) en breng op smaak met zout en peper.
- Klop citroensap door de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer direct of houd warm op 45°C (eventueel in een voorverwarmde thermosfles) en roer een eetlepel koud water door de saus als die dreigt te schiften.
- Je maakt eenvoudig een mousselinesaus door er vlak voor het serveren 100 gram lobbig-geklopte room doorheen te roeren. Controleer opnieuw de smaak.