Hemelse modder
Maaltijd
dessert
Keuken
Frans
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
10
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
10
minuten
Ingrediƫnten
250
g
pure chocolade
ik gebruikte 54% Callebaut
50
g
boter
4
eieren
gesplitst
100
g
suiker
50
ml
melk
1
espresso
Instructies
Smelt de chocolade met de boter (au bain marie)
Klop de dooiers met 50 g suiker op het vuur en klop tot je ziet dat de boel bindt en je vinger die je in de massa doet net pijn gaat doen. Klop koud.
Klop de eiwitten met 50 g suiker stijf.
Meng de dooiers met de witten en roer daarna melk en espresso door de massa.
Roer een kwart van het mengsel door de chocolade, daarna de rest, meng goed en laat afkoelen.
Lepel door voor gebruik.