Heilbot met yoghurt en chorizo-tapenade
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak een tapenade door augurk, kappertjes en chorizo in de keukenmachine fijn te malen. Gebruik een beetje olie als de tapenade te droog is.
  2. Meng yoghurt en honing en breng op smaak met zout en peper.
  3. Maal 100 ml olijfolie en de basilicum fijn in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Laat alles minimaal een uur bij kamertemperatuur op smaak komen.
  4. Bak de heilbotfilets aan één kant 3 minuten in de resterende olijfolie.
  5. Maak op ieder bord een spiegel van yoghurt met daarop de gebakken vis, warme kant naar boven, en top met een lepel tapenade.
  6. Besprenkel de vis met basilicumolie, bestrooi met fleur de sel en serveer direct.