Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 500 ml zonnebloemolie
- 1 spekbokking*
- 1 liter augurkennat
- 2 g Iotta (of 1 5Kappa)
- 100 g eiwit
- 100 g yoghurt
- 30 ml sushi azijn
- 1/2 citroensap
- zout
- 5 haringen gesneden
- furikake of borage
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Zet spekbokking op zonnebloemolie en laat minimaal 1 nacht staan
- Meng augurkennat koud met iota of kappa, zorg dat het poeder volledig wordt opgenomen door het vocht, maak al roerend warm tot maximaal 85ºC, houd 3 minuten op die temperatuur en laat afkoelen.
- Draai de koude massa op in de blender en vul spuitzak of spuitfles.
- Meng eiwit met yoghurt en sushiazijn, monteer in de blender op met de spekbokkingolie en breng op smaak met citroensap.
- Serveer stukjes haring met spekbokkingmayo, augurkgel en fukrikake of wat borage.
Notities
* Een spekbokking is een gerookte haring.