Haring met dashi, ponzu, zoetzuur van komkommer en verse wasabi
Porties Prep Tijd
10personen 45minuten
Porties Prep Tijd
10personen 45minuten
Instructies
  1. Verwarm kombu in een pan met water, laat 30 minuten wellen, breng op matig hoog vuur tegen de kook aan en verwijder eventueel schuim.
  2. Haal van het vuur af, verwijder de kombu, voeg bonitoflakes toe en laat een minuut verzadigen.
  3. Passeer de dashi door een zeef en koel terug op ijs
  4. Breng de koude dashi op smaak met soja en suiker.
  5. Meng sojasaus met rijstazijn en yuzusap, breng op smaak met mirin en je hebt ponzu.
  6. Snijd de komkommer in lange plakken, dan in repen en dan in blokjes (probeer komkommerzaad te elimineren)
  7. Marineer de blokjes komkommer 30 minuten in het augurkennat (1 x vacumeren verbetert de smaak).
  8. Afmaken
  9. Vul een kommetje met 4 eetlepels dashi, leg daar een in stukjes gesneden halve haring in en besprenkel met ponzu.
  10. Bestrooi met wat blokjes uitgelekte komkommerm bieslook en schaaf wat verse wasabi over 1 stukje haring.