Haring met dashi en yuzu ponzu
Maaltijd
voorgerecht
Keuken
Japans
Porties
6
personen
Porties
6
personen
Ingrediƫnten
3
el
komkommer
ontzaad en in mini blokjes
2
el
sushiazijn
2
tenen
knoflook
dun gesneden
100
ml
zonnebloem olie
1
tl
suiker
1
steranijs
1
recept
dashi
6
haringen
schoon en gesneden
1
recept
yuzu ponzu
8
stengels
bieslook
kleingesneden
verse wasabi
zout
Instructies
Meng komkommer met sushiazijn, suiker en steranijs en laat een uur marineren.
Bak de knoflook kort in olie, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met zout.
Vul een kommetje met 2 Ć 3 eetlepels dashi en leg daar een in stukjes gesneden halve haring in.
Besprenkel met wat yuzu ponzu, bestrooi met wat blokjes uitgelekte komkommer en wat bieslook.
Schaaf wat verse wasabi en lag dat, voor de kick, op een stukje haring.