Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 3 el komkommer ontzaad en in mini blokjes
- 2 el sushiazijn
- 2 tenen knoflook dun gesneden
- 100 ml zonnebloem olie
- 1 tl suiker
- 1 steranijs
- 1 recept dashi
- 6 haringen schoon en gesneden
- 1 recept yuzu ponzu
- 8 stengels bieslook kleingesneden
- verse wasabi
- zout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng komkommer met sushiazijn, suiker en steranijs en laat een uur marineren.
- Bak de knoflook kort in olie, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met zout.
- Vul een kommetje met 2 à 3 eetlepels dashi en leg daar een in stukjes gesneden halve haring in.
- Besprenkel met wat yuzu ponzu, bestrooi met wat blokjes uitgelekte komkommer en wat bieslook.
- Schaaf wat verse wasabi en lag dat, voor de kick, op een stukje haring.