Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 groene kool
- 3 el olijfolie
- 1 el Maldonzout
- 200 g bakchorizo
- 400 ml room geraspt
- 200 ml kippenbouillon
- 1 citroen sap, naar smaak
- 10 takjes koriander/platte peterselie fijngesneden
- 1 el vloeibare honing
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Stook een BBQ met een klep naar 200ºC en plaats de plate setter als hitteverdeler.
- Snijd de kool door de helft en snijd elke helft in 3 wedges.
- Smeer de wedges kool in met 3 eetlepels olijfolie, bestrooi met zout en leg op de bbq.
- Grill de chorizo rondom krokant en gaar en snijd in stukjes.
- Verkruimel een kwart van de stukjes chorizo en breng samen met al het lekvocht van het snijden, room en bouillon in een steelpan aan de kook en laat tot de helft reduceren. Breng op smaak met citroensap.
- Haal de kool van de bbq als de kern zacht is en laat 5 minuten afkoelen.
- Giet de chorizo-saus over de stukken kool, bestrooi met stukjes chorizo, groene kruiden en maak af met de honing.