Gravlax/gemarineerde zalm
Porties Prep Tijd
10personen 15minuten
Passieve Tijd
3dagen
Porties Prep Tijd
10personen 15minuten
Passieve Tijd
3dagen
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Zorg dat je 2 stukken zalm hebt die op elkaar passen en verwijder alle graatjes.
  2. Meng zout, suiker en peper en draai op in de keukenmachine.
  3. Smeer beide helften zalm in met zout-suiker-peper en bedek 1 helft met de dille.
  4. Leg de andere helft op de dille, bedek met plasticfolie en leg onder druk van een plankje en een pot conserven 12 uur in de koeling.
  5. Haal de stukken zalm uit elkaar, bedruip beide helften met het lekvocht en draai het geheel om, zet weer 12 uur weg. Herhaal dit nog 2 keer (totaal dus 48 uur marineren, minimaal).
  6. Verwijder alle dille en schraap zout-suiker-peper van de zalm. Dep droog, snijd in tranches en serveer met mosterd-dillesaus.