Prep Tijd | 15 minuten |
Passieve Tijd | 3 dagen |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 kg 1 verse zalmfilet, met vel
- 30 g zout
- 30 g suiker
- 30 g peperkorrels
- 1 bos dille
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Zorg dat je 2 stukken zalm hebt die op elkaar passen en verwijder alle graatjes.
- Meng zout, suiker en peper en draai op in de keukenmachine.
- Smeer beide helften zalm in met zout-suiker-peper en bedek 1 helft met de dille.
- Leg de andere helft op de dille, bedek met plasticfolie en leg onder druk van een plankje en een pot conserven 12 uur in de koeling.
- Haal de stukken zalm uit elkaar, bedruip beide helften met het lekvocht en draai het geheel om, zet weer 12 uur weg. Herhaal dit nog 2 keer (totaal dus 48 uur marineren, minimaal).
- Verwijder alle dille en schraap zout-suiker-peper van de zalm. Dep droog, snijd in tranches en serveer met mosterd-dillesaus.