Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 30 g amandelen tot poeder gemalen
- 30 g bloem
- 130 g suiker
- 20 g boter
- 250 ml slagroom
- 250 ml melk
- 1 vanillestokje uitgeschraapt
- 8 eidooiers
- 50 ml bruine rum
- 400 g rode vruchten (aardbeien, frambozen, bessen)
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bak bloem, amandelpoeder en 30 gram suiker in de boter tot een korrelige crumble (10 minuten want de bloem moet garen). Laat afkoelen.
- Laat room, melk, vanillestokje en 50 gram suiker warm worden en een uurtje trekken. Verwijder het uitgeschraapte stokje.
- Klop eidooiers met het restant van de suiker au bain marie lichtgeel en glimmend.
- Voeg in een klein straaltje al roerend de warme melk toe.
- Laat de vanillecrème au bain marie, af en toe roerend, garen tot ze aan de bolle kant van een houten lepel blijft ‘hangen’ (max. 75ºC).
- Passeer de crème door een zeef, voeg al roerend rum toe en dek af met een laagje plasticfolie (direct op de crème, voorkomt een vel). Laat afkoelen.
- À la minute Vul (ovenvaste) soepborden met rode vruchten, giet hier de crème op en bestrooi met crumble.
- Zet de borden enkele minuten onder de grill. Controleer of er een mooi korstje op zit, iedere oven is anders, en serveer direct.