Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 12 ansjovisfilets
- 150 ml olijfolie
- 2 el rodewijnazijn
- 2 tenen knoflook geperst
- 80 g amandelmeel
- 1 courgette in de lengte4-en
- 1 gele paprika in 4-en
- 10 bosuitjes
- 3 radijsjes mandoline gesneden
- 10 kerstomaatjes doormidden
- 10 champignons op zuur
- 4 eieren gekookt
- vijgenolie
- amandelcrumble
- 10 plakjes zolderspek
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maak ansjovisfilets zacht warm in een koekenpan, draai een keer om en prak fijn met een vork.
- Maak een vinaigrette van olijfolie, azijn, knoflook en ansjovis en klop er amandelmeel doorheen. Breng je anchoïade op smaak met zout, peper en citroensap.
- Grill courgette en paprika en snijd in lucifers, grill bosui.
- Leg de groentes met radijs, kerstomaat, champignons en partjes ei in kommetjes en bedruppel met vijgenolie.
- Leg een lepel anchoïade op de groentes, bestrooi met amandelcrumble en bedek met een plakje zolderspek.