Gougères (kaassoesjes)
Maaltijd
snack
Keuken
Frans
Porties
Prep Tijd
6
personen
30
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
30
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediënten
60
g
boter
+ extra
165
ml
water
125
g
bloem
gezeefd, + extra
3
eieren
70
g
geraspte Comté
30
g
geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper
1
extra ei
Instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat boter smelten in een steelpan, voeg water toe en een snuf zout.
Haal bij de eerste bubbel de pan van het vuur, voeg via een zeef alle bloem toe en roer tot een homogene massa.
Zet de pan terug op het vuur, laat even garen tot de randen loslaten, haal weer van het vuur en schep over in een mengkom.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het beslag iedere keer door tot het ei is opgelost in de massa.
Voeg geraspte kaas toe, breng op smaak met peper en dan pas met zout (ivm de kaas)
Smeer een ovenplaat in met wat gesmolten boter, bestrooi met bloem en maak met een spuitzak kleine bolletjes op de plaat.
Bestrijk de bolletjes met opgeklopt ei en bak in ± 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 200ºC.