Recept Afdrukken
Gougères (kaassoesjes)
Maaltijd snack
Keuken Frans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd snack
Keuken Frans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat boter smelten in een steelpan, voeg water toe en een snuf zout.
  2. Haal bij de eerste bubbel de pan van het vuur, voeg via een zeef alle bloem toe en roer tot een homogene massa.
  3. Zet de pan terug op het vuur, laat even garen tot de randen loslaten, haal weer van het vuur en schep over in een mengkom.
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het beslag iedere keer door tot het ei is opgelost in de massa.
  5. Voeg geraspte kaas toe, breng op smaak met peper en dan pas met zout (ivm de kaas)
  6. Smeer een ovenplaat in met wat gesmolten boter, bestrooi met bloem en maak met een spuitzak kleine bolletjes op de plaat.
  7. Bestrijk de bolletjes met opgeklopt ei en bak in ± 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 200ºC.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.