Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 100 g boter
- 1 witte ui fijngesnipperd
- 1 kg wijtingfilets
- 300 ml droge witte wijn
- 300 ml visbouillon (zie pag XX)
- 6 el broodkruim gedroogd in de oven*, panko
- 10 takjes platte peterselie alleen blaadjes, gesneden
- 4 takjes dragon alleen blaadjes, gesneden
- 1 citroen alleen sap
- Maldon zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Smeer een stoofpan in met de helft van de boter en bestrooi de bodem met de ui.
- Leg de wijtingfilets los van elkaar op de uien, giet witte wijn en visbouillon in de pan maar zorg dat de wijting slechts half in het vocht ligt
- Bestrooi met gedroogd broodkruim, kruiden, zout en peper, en het restant van de boter in kleine klontjes.
- Zet de pan op het vuur, breng aan de kook en zet 15 minuten in een op 175ºC voorverwarmde oven.
- Breng op smaak met citroensap en serveer direct.
Notities
* Strooi de panko uit op een bakplaatje met bakpapier en zet 15 minuten in een op 200ºC voorverwarmde oven. Roer iedere 5 minuten even om.