Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 90 minuten |
Passieve Tijd | 90 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 6 eendenbouten
- 4 el rijstolie
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 el bloem
- 800 ml kippenbouillon
- 3 el sojasaus light
- 2 el shaoxing wijn of droge sherry
- 1 el tomatenpuree
- 1 el vissaus meer naar smaak
- 1 el palmsuiker
- 1 tl chiliflakes
- 2 steranijs
- 200 g gedroogde pruimen ontpit en in stukjes
- 2 bosuitjes gesneden
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bestrooi de eendenbouten met zout en peper, bak de helft in 2 eetlepels olie in een stoofpan rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het eendenbouten. Giet het vet, op 2 eetlepels na, uit de pan.
- Fruit de ui glazig in het vet, laat licht kleuren, bestrooi met bloem en voeg 200 ml bouillon toe. Roer glad en voeg de rest van de bouillon toe.
- Leg de eendenbouten in de bouillon en voeg sojasaus, shaoxingwijn, tomatenpuree, vissaus, palmsuiker, chiliflakes en steranijs toe.
- Breng tegen de kook aan en laat 90 minuten zacht stoven.
- Voeg de gedroogde pruimen toe en gaar nog 15 minuten door.
- Breng op smaak met vissaus.
- Serveer direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
- Bestrooi met bosuitjes voor het serveren.
Notities