Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 25 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 bosuitjes alleen het groen, gesneden
- 1 sjalot gesneden
- 1 Spaanse peper ontzaad en gesneden
- snufje zeezout
- 1 el olijfolie
- 8 kerstomaatjes gehalveerd en platgedrukt
- 3 takjes koriander alleen de blaadjes
- 1 teen knoflook geperst
- 15 g gember fijngehakt
- 1 Spaanse peper ontzaad en fijngesneden
- 70 g witte tahina
- 30 ml sojasaus
- 35 ml mirin
- 1 el rijstazijn
- 20 g suiker
- 50 ml limoensap
- 350 ml zonnebloemolie
Ingrediënten
|
|
Instructies
- gril de aubergines rondom gaar.
- Meng Spaanse peper met zeezout en olijfolie.
- Meng knoflook, gember, peper tahina, sojasaus, rijstazijn, suiker en limoensap tot een gladde massa en giet hier al roerend langzaam de olie bij tot je een gladde saus hebt.
- Snijd de aubergines doormidden, besmeer met de aangemaakte tahina, bestrooi met sjalot en bosui en garneer met tomaat, gemarineerde peper en koriander.