Hang yoghurt in een doek in de koeling uit tot ± 500 gram hangop (dit duurt ongeveer een nacht).
Schil de peren, laat de steeltjes zitten en verwijder met een pommes Parisienne boor de klokhuizen aan de onderkant.
Breng rode wijn et agavesiroop, sinaasappel-sap en -schil, kaneel, steranijs en kruidnagel tegen de kook aan en laat een kwartier trekken.
Leg de peren in een passende pan in de rode wijn en draai ze iedere paar minuten om (ze mogen best tegen elkaar aan staan maar als je ze nooit beweegt houd je witte plekken waar ze elkaar aanraken).
Controleer na 15 minuten de gaarheid van de peren met een satéprikker.
Schep de peren als ze gaar zijn uit het vocht, laat het vocht op smaak inkoken en bind af met wat arrowroot, maizena of allesbinder.
Serveer de peren op kamertemperatuur met het ingekookte kookvocht en de hangop van yoghurt gegarneerd met citroenverbena.