Porties |
|
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook heel
- 60 ml balsamicoazijn*
- 120 ml olijfolie
- 1 theel maldon zout
- 2 takjes tijm
Ingrediënten
|
|
Instructies
- steek de knoflooktenen aan de tanden van een vork en roer hiermee de azijn en olie met wat Maldon zout tot een dressing. Voeg de tijm toe en laat een uur staan terwijl je regelmatig met de vork door de vinaigrette roert.
- maak een goed vuurbed en schep de helft van de gloeiende kolen aan de kant.
- leg de bietjes op het vuurbed en schep het restant van de kolen over de bietjes (probeer wat as van je vorige grillavontuur tussen de gloeiende kooltjes en je bietjes te strooien).
- controleer na 30 minuten de garing met behulp van een rvs satépen (denk aan een gare aardappel, maar niet te). Haal de gare bietjes tussen de as vandaan en laat iets afkoelen. Snijd met een scherp mesje de verkoolde schillen van de bietjes.
- verwijder knoflook en tijm en marineer de bieten een uur in de vinaigrette.