Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 3 el gele curry pasta ik vind Mae Ploy goed
- 2 el rijstolie
- 1,5 lt kokosmelk
- 10 blaadjes citroenblad* (jeruk purut)
- 5 stengels citroengras doormidden en geplet
- 3 el vissaus nam pla
- 2 kg kippedijenvlees in dobbelstenen
- 1,25 kg groentes*
- allesbinder
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok, bak er de currypasta in uit tot het gaat kleuren en blus af met 250 ml kokosmelk. Roer goed de klontjes uit de curry en voeg de rest van de kokosmelk toe.
- Voeg citroenblad en citroengras toe en laat een half uur stoven en indampen.
- Verwijder jeruk purut en citroengras en breng op smaak met vissaus.
- Bestrooi het kippedijenvlees met zout en peper, bak 1/3 in 2 eetlepels olie in een wok rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het vlees. Verwijder de overtollige olie uit de pan.
- Meng de kip met de saus en laat nog 15 minuten garen.
- Bind de curry met allesbinder en haal van het vuur
- Blancheer de groentes in ruim kokend water met wat zout bijtgaar en meng met de curry.
- Serveer direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
Notities
* Gebruik citroenblad, (jeruk purut) uit de freezer, niet gedroogd. De groentes kun je zelf kiezen, ik gebruik vaak haricots verts, peultjes, sugarsnaps, doperwt, mini mais (vers).