Gegratineerde uiensoep
Maaltijd
soep
Keuken
Frans
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
600
g
witte ui
in halve ringen
150
g
boter
1
bouguet garni
1,5
liter
runderbouillon
300
g
Emmentaler kaas
6
stukken
stokbrood
Instructies
Fruit uien rustig aan in boter met wat zout en laat zacht worden.
Voeg bouillon en bouquet toe, breng tegen kook aan en laat garen tot helemaal zacht en lekker.
Passeer de soep door een zeef en breng op smaak met zout en peper.
Beng de bouillon weer tegen de kook aan, voeg gare uien toe, warm even door en schep in de soep-kommen of -borden.
Leg in ieder bord een stuk stokbrood met geraspte kaas, gratineer onder de grill en serveer direct.