Geconfijte eend
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
3uur
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
3uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de citroen zo dat je alleen gele schil hebt, dus niet dat bittere wit, en snijd de schil in minuscule blokjes.
  2. Vijzel het zeezout met de kruidnagels en jeneverbessen fijn, meng met knoflook en citroen, wrijf hier de eendenpoten mee in en laat 24 uur in de koelkast marineren.
  3. Smelt het ganzenvet in een steelpan.
  4. Wrijf de droge marinade van de eendenbouten, dep ze droog, leg de eendenbouten in een braadslede en overgiet met het gesmolten ganzenvet (de braadslede moet zo’n formaat hebben dat de bouten onder het vet staan).
  5. Zet de pan 3 uur in een voorverwarmde oven op 110ºC tot het vlees gaar is.
  6. Laat de eendenbouten uitlekken.
  7. Voor een krokante huid van de eendenbouten kun je ze nog even onder de grill van de oven zetten maar pas op, ze verbranden snel.