Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 350 ml water
- 10 g katsuobushi
- 1/2 tl suiker
- 3 el Kikkoman sojasaus light
- 1 tl wasabi
- 1 el yuzusap
- 50 ml zonnebloemolie
- 200 g yellowtail filet met vel
- 50 g sugarsnaps
- 1 handje spinazie
- 50 g wakamé salade
- 2 cm takuan mandoline gesneden (1 mm), Japanse gele radijs
- 3 blaadjes shizo opgerold en gesneden
- 2 el zalmeitjes
- 1 el furikake (zeewier-wasabi crunch)
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng kombu in water tegen de kook aan en schuim gedurende 5 minuten af.
- Voeg katsuobushi en suiker toe, breng op smaak met sojasaus. laat 5 minuten staan en passeer de dashi door een fijne zeef.
- Klop wasabi op met yuzusap, 2 eetlepels sojasaus en zonnebloemolie tot een marinade.
- Leg de yellowtail 5 minuten in de marinade en laat uitlekken.
- Blancheer de sugarsnaps 3 minuten in kokend water en spoel koud.
- Brandt de yellowtail eerst op de huid tot die begint te bubbelen, draai om en brandt dan het vlees tot het een geroosterde uitstraling heeft.
- Maak de spinazie aan met het restant van de marinade, leg op grote diepe borden en leg hier de peultjes op.
- Leg de gebrande yellowtail op de groenten en de wakamé er omheen. Garneer met takuan, shizo en zalmeitjes en bestrooi met furikake.
- Giet de dashi om de vis heen en serveer direct.