Gebakken aardappelen
Maaltijd
garnituur
Keuken
Hollands
Porties
Prep Tijd
4
personen
45
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
45
minuten
Ingrediƫnten
1
kg
aardappelen
vastkokers, geschild
100
ml
zonnebloem olie
100
g
boter
in stukken
zout
Instructies
Snijd de aardappels in gelijke stukken, zet op in water en breng aan de kook.
Voeg zout toe, kook 5 minuten, giet af en laat uitwasemen.
Laat als je de tijd hebt 3 uur indrogen in de koeling en snijd in dunnere plakken/chunks.
Verwarm olie in een rvs koekenpan en laat medium heet worden.
Bak de aardappelen rondom aan in de olie en houd constant in beweging, al dan niet met de hulp van een spatel.
Bestrooi de aardappels als ze gaan gaan kleuren met zout, voeg boter toe en zet het vuur wat zachter.
Bak onder regelmatig draaien aan alle kanten krokant.
Laat de aardappels voor het serveren even uitlekken in een zeef of vergiet.