Gebakken aardappelen
Porties Prep Tijd
4personen 45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 45minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd de aardappels in gelijke stukken, zet op in water en breng aan de kook.
  2. Voeg zout toe, kook 5 minuten, giet af en laat uitwasemen.
  3. Laat als je de tijd hebt 3 uur indrogen in de koeling en snijd in dunnere plakken/chunks.
  4. Verwarm olie in een rvs koekenpan en laat medium heet worden.
  5. Bak de aardappelen rondom aan in de olie en houd constant in beweging, al dan niet met de hulp van een spatel.
  6. Bestrooi de aardappels als ze gaan gaan kleuren met zout, voeg boter toe en zet het vuur wat zachter.
  7. Bak onder regelmatig draaien aan alle kanten krokant.
  8. Laat de aardappels voor het serveren even uitlekken in een zeef of vergiet.