Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen bonken, geschild
- 100 ml geklarifieerde boter*
- 100 g boter in stukken
- zout en peper
- cajun mélange Apollo
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Snijd de aardappels in gelijke stukken, zet op in water en breng aan de kook.
- Voeg zout toe, kook 5 minuten, giet af en laat uitwasemen.
- Laat 3 uur indrogen in de koeling en snijd in gelijke chunks.
- Verwarm geklarifieerde boter in een plaatstalen koekenpan** en laat medium heet worden.
- Bak de aardappelen rondom aan in de olie en bestrooi direct met peper en zout. Houd regelmatig in beweging, al dan niet met de hulp van een spatel.
- Voeg als de aardappels gaan kleuren boter toe en bak onder regelmatig draaien aan alle kanten krokant.
- Bestrooi de aardappels als ze bijna krokant en bruin zijn ruim met cajun mélange, roer nog even door en laat kort uitlekken in een vergiet.
Notities
* Chef Herfst laat de boter gewoon in een hoge gastronorm-bak (1/6) smelten in zijn bain marie. Je kunt ook de boter zacht smelten in een sauspannetje, de witte shissel van het oppervlak scheppen en voorzichtig overgieten in een kommetje waarbij de witte bodem (eiwit) achterblijft in de pan.
** Dit is echt de beste koekenpan voor deze aardappeltjes. Was de pan nooit af met afwasmiddel maar met heet water en zet droog (maar vet) weg. Krijg je toch roest vul de pan dan met een laag grof zout en bak uit. Olie erdoorheen met een doek of keukenpapier en wegzetten.