Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen vastkokers, geschild
- 100 ml zonnebloem olie
- 100 g boter in stukken
- zout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Snijd de aardappels in gelijke stukken, zet op in water en breng aan de kook.
- Voeg zout toe, kook 5 minuten, giet af en laat uitwasemen.
- Laat als je de tijd hebt 3 uur indrogen in de koeling en snijd in dunnere plakken/chunks.
- Verwarm olie in een rvs koekenpan en laat medium heet worden.
- Bak de aardappelen rondom aan in de olie en houd constant in beweging, al dan niet met de hulp van een spatel.
- Bestrooi de aardappels als ze gaan gaan kleuren met zout, voeg boter toe en zet het vuur wat zachter.
- Bak onder regelmatig draaien aan alle kanten krokant.
- Laat de aardappels voor het serveren even uitlekken in een zeef of vergiet.