Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 300 g aubergine
- 1 teen knoflook geperst
- 1 el sesamolie
- 25 ml Japanse sojasaus Kikkoman
- 25 ml rijstazijn
- 30 g suiker
- 75 g taugé 30 seconden geblancheerd en koud gespoeld
- 2 bosuitjes gesneden
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
- 1 rode Spaanse peper in ringetjes* gesneden
- zeezout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Snijd de aubergines in wedges en zorg dat iedere reep een stuk vel heeft.
- Stoom de auberginerepen in 6 minuten gaar boven kokend water en laat ze uitlekken en afkoelen.
- Maak een dressing van knoflook, sesamolie, sojasaus, rijstazijn en suiker en meng met de aubergine.
- Meng de aubergine-repen voorzichtig met de bosui, leg hierop de taugé en besprenkel de salade met sesamzaadjes en chilipeper.
Notities
* Spaanse peper in ringetjes maak je door de peper tussen je vingers te rollen. Als je vervolgens het topje met de steel van de peper afsnijdt schudt je de zaadjes (het venijn!!) er zo uit.