Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 100 ml zonnebloem olie
- 4 eieren geklopt
- 3 cm gember geraspt
- 4 tenen knoflook gehakt
- 1 ui gesnipperd
- 100 g winterpeen in blokjes
- 2 paprika's in blokjes
- 120 g bacon in blokjes
- 8 shiitake's in 6-en
- 30 ml shaoxing wijn of droge sherry
- 850 g witte rijst gekookt
- 1 el Maggi
- 1 tl sesamolie
- 2 bosuitjes gesneden
- 60 ml sojasaus light
- 1 in Spaanse peper ringen
- 4 schouderkarbonades
- 200 ml ketjap
- 100 ml sojasaus light
- 1 tenen knoflook in stukken
- 1 rode ui in 8-en
- 50 ml zonnebloemolie
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maak een marinade van ketjap, sojasaus, knoflook en ui en marineer hier de karbonades 6 uur in (draai af en toe om).
- Laat de karbonades een half uur uitlekken op een rekje en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.
- Verhit 50 ml olie in een wok en bak hier een ruw omelet in, laat uitlekken op keukenpapier en snijd in stukjes
- Verhit het restant van de olie in de wok, en wok 1 minuut gember en knoflook, voeg ui, wortel en paprika toe en wok 2 minuten, voeg bacon en paprika toe en wok weer 1 minuut, voeg shiitake en shaoxing toe en wok 30 seconden
- Voeg rijst, oestersaus, sjalot, Maggi en sesamolie toe en wok 3 minuten door tot de rijst goed warm is
- Wok ondertussen het vlees in zonnebloemolie rondom krokant en gaar en serveer met de fried rice waar je last minute omelet aan toevoegt. Schep in kommen en garneer met bosui.