Recept Afdrukken
Espetos de sardinas "Malaga"

Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ, Japans
Porties
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ, Japans
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de sardines met koud water van binnen en van buiten en bestrooi met zout.

  2. Spies ze met de rugvin naar beneden op een platte gespleten bamboespies (4 à 6 vissen per spies).

  3. Maak op een ondergrond van zand een goed vuur van stevig hout (eiken-berk-esdoorn) volgens de blokhutmethode.

  4. Steek de bamboestokken schuin in het zand zodat het vuur en de hitte bij alle vissen komt.

  5. Gaar de vissen tegen de  vuurbron aan en draai ze na enkele minuten om.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.