Erwtensoep Goedenmorgen Nederland
Maaltijd
soep
Keuken
Hollands
Porties
Prep Tijd
8
personen
30
minuten
Kook Tijd
180
minuten
Porties
Prep Tijd
8
personen
30
minuten
Kook Tijd
180
minuten
Ingrediƫnten
2
liter
runder- of varkensbouillon
500
g
spliterwten
2
blaadjes
laurier
300
g
schouder karbonade
60
g
gerookt spek
1 stuk
200
g
wortel
in blokjes
200
g
aardappel
in blokjes
200
gr
knolselderij
in blokjes
100
g
pastinaak
in blokjes
1
prei
gesneden
1
ui
gesnipperd
2
stelen
bleekselderij met loof
gesneden
1
slagersrookworst
zout en peper
Instructies
Breng bouillon met spliterwten en laurierblad tegen de kook aan.
Voeg de schouderkarbonade en het spek in zijn geheel toe, breng weer tegen de kook aan en laat ongeveer 1 uur zachtjes garen. Roer af en toe door.
Haal na een uur de karbonade en het spek uit de soep en snijd klein.
Voeg wortel, aardappel, knolselderij, pastinaak, ui, selderij en het gesneden vlees toe en laat nog een half uur garen.
Laat de rookworst 20 minuten in warm water wellen.
Snijd de rookworst in schijfjes en roer deze de laatste paar minuten door de erwtensoep. Breng de erwtensoep op smaak met zout en peper.