Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 180 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 liter runder- of varkensbouillon
- 500 g spliterwten
- 2 blaadjes laurier
- 300 g schouder karbonade
- 60 g gerookt spek 1 stuk
- 200 g wortel in blokjes
- 200 g aardappel in blokjes
- 200 gr knolselderij in blokjes
- 100 g pastinaak in blokjes
- 1 prei gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 2 stelen bleekselderij met loof gesneden
- 1 slagersrookworst
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng bouillon met spliterwten en laurierblad tegen de kook aan.
- Voeg de schouderkarbonade en het spek in zijn geheel toe, breng weer tegen de kook aan en laat ongeveer 1 uur zachtjes garen. Roer af en toe door.
- Haal na een uur de karbonade en het spek uit de soep en snijd klein.
- Voeg wortel, aardappel, knolselderij, pastinaak, ui, selderij en het gesneden vlees toe en laat nog een half uur garen.
- Laat de rookworst 20 minuten in warm water wellen.
- Snijd de rookworst in schijfjes en roer deze de laatste paar minuten door de erwtensoep. Breng de erwtensoep op smaak met zout en peper.