Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 liter water
- 100 ml natuurazijn
- 6 eieren
- 6 English muffins
- 300 g gerookte zalm
- Hollandaisesaus
- zwarte peper
- Maldon zeezout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng water en azijn tegen de kook aan.
- Breek een ei in een bakje, roer een draaikolk in de pan met bijna kokend water (een heel licht bubbeltje), en schenk hier het ei in (herhaal dit met maximaal 3 eieren per keer).
- Laat 2,5 minuut pocheren, schep uit het kokende water en laat afkoelen in koud water. Werk de randen van het gepocheerde ei bij met een mesje.
- Snijd de muffins door en rooster of gril ze aan beide kanten.
- Verwarm de gepocheerde eieren 1,5 minuut in water van 50ºC.
- Beleg de halve muffins met gerookte zalm, leg daar een warm gepocheerd ei op en overgiet met warme Hollandaisesaus.
- Bestrooi met zwarte peper en Maldon zeezout.