schil 6 appels, verwijder het klokhuis en snijd het vlees fijn
verwarm de stukjes appel in de dashi, kook in 15 minuten tot moes, pureer in de blender en passeer door een zeef
breng de appelpuree met boter en sojasaus tegen de kook aan en breng op smaak met zout en peper.
Laat afkoelen.
stook de barbecue naar 200°C en plaats een platesetter.
verwijder het klokhuis uit de resterende appels en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd de appels in plakken en besprenkel met citroensap
snijd de eendenborst diagonaal in op de vetzijde tot je aan de vleeskant komt. Dit zorgt ervoor dat het vlees wat beter gaart.grill de eendenborst 10 minuten op de vetkant en 3 minuten op de verkant en laat nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten
grill in die 10 minuten de schijven appel om en om goudbruin
serveer de eendenborst getrancheerd, met de schijven appel en de appelpuree.