Porties |
|
Ingrediënten
- 100 g bloem
- 10 g zout
- 6 g peper
- 2 kg riblappen
- 6 el zonnebloem olie
- 4 bospeentjes gesneden
- 2 rode uien gesneden
- 400 ml rode wijn
- 1 liter runderbouillon
- 2 blaadjes laurier
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng bloem met zout en peper en bestrooi hier de riblappen aan beide kanten mee. Schud overtollige bloem van de lappen.
- Bak in een koekenpan de lappen aan beide kanten in 4 eetlepels olie krokant aan.
- Bak ondertussen in een stoofpan de wortel en ui aan in 2 eetlepels olie en voeg hier de riblappen aan toe.
- Blus de koekenpan af met een glas rode wijn, laat even opkoken en voeg toe aan de stoofpan.
- Giet het restant van de rode wijn op de riblappen , breng aan de kook en voeg na 5 minuten warme bouillon en laurier toe (zorg dat de lappen onderstaan, voeg anders nog wat bouillon toe).
- Laat minimaal 3 uur stoven met de deksel half op de pan.
- Controleer de garing, verwijder de laurier en breng indien nodig op smaak met zout en peper.