Porties |
|
Ingrediënten
- 1 witte ui, gesnipperd gesnipperd
- 125 g boter
- 1 krop ijsbergsla gesneden
- 300 g doperwten vers of diepvries
- 600 ml kippenbouillon
- 150 ml melk
- 2 takjes verse munt alleen de blaadjes
- 150 ml slagroom
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Smoor de ui glazig in boter en voeg de sla toe.
- Smoor een minuut door en voeg de erwten toe.
- Zorg dat alle erwten de boter even ontmoeten en doe de verwarmde bouillon erbij.
- Breng de soep tegen de kook aan en laat pruttelen tot de erwten gaar zijn (check na een minuut of 8).
- Voeg melk en munt toe en pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer (passeer eventueel door een zeef als je de structuur te grof vindt).
- Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
- Roer de room door de soep, controleer de smaak, en serveer gekoeld.