Porties |
|
Ingrediënten
- 250 ml appelciderazijn
- 1 liter water
- 1 eetl suiker
- 2 theel zout
- 1 rode biet geschild en in 4-en
- 12 eieren hardgekookt en gepeld
- 150 gram mayonnaise
- 10 takjes dragon alleen de blaadjes
- 1 theel ansjovispasta
- ¼ theel zwarte peper
- 1 rode of groene chilipeper in ringetjes
Ingrediënten
|
|
Instructies
- meng biet, azijn, suiker, zout en water en breng aan de kook. Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen
- leg de eieren in het azijn-water-bietmengsel en laat minimaal 3 uur "marineren", of nog beter een nacht (hoe langer hoe donkerder).
- haal de eieren uit het vocht, halveer ze en verwijder de dooiers
- meng de dooiers met 3 eetlepels azijn, mayonaise, kruiden en ansjovispasta en draai glad in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper en vul er de halve eieren mee (een spuitzak is ideaal voor dit werk!).
- marineer de chili-ringetjes 15 minuten in azijn, suiker en zout,
- giet ze af en garneer er de eieren mee.