De allerlekkerste vruchtencake
Porties Prep Tijd
12personen 15minuten
Kook Tijd
2,5uur
Porties Prep Tijd
12personen 15minuten
Kook Tijd
2,5uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de vijgen in de rum en de pruimen in de sherry en laat een nacht staan.
  2. Meng pruimen, rozijnen, vijgen met water, suiker, boter en sherry en breng al roerend aan de kook.
  3. Haal na 5 minuten van het vuur, laat afkoelen tot kamertemperatuur en roer er de sinaasappelrasp door.
  4. Klop de eieren licht op en meng met de vruchten en vouw er daarna de gezeefde bloem, bakmeel en bakpoeder door.
  5. Vul een cakeblik* met het beslag, bedek met een velletje vetvrij papier en zet 2,5 uur in een op 150ºC voorverwarmde oven.
  6. Laat de cake helemaal afkoelen, pak in vetvrij papier en laat de smaken minimaal 2 dagen intrekken.
Notities

Ik heb vlak voor kerst bij Albert Heijn of all places grote cakeblikken met een antikleeflaag gekocht van 31x12x7 (€ 5,75), past 1 recept perfect in.