Porties |
|
Ingrediënten
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 el zonnebloem olie
- 1 el garam masala
- 1 el geelwortelpoeder
- 1 el komijnpoeder
- 1 el korianderzaad gekneusd
- 3 tenen knoflook geperst
- 750 g zoete aardappel geschild en in stukjes
- 2 rode Spaanse pepers heel
- 1 el suiker
- 600 g tomaat blik
- 500 ml groentebouillon
- 6 eieren
- 200 g doperwten
- 1 bos koriander gesneden
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Fruit de ui glazig in de olie en laat licht kleuren.
- Voeg garam masala, geelwortelpoeder, komijn en korianderzaad toe en bak 3 minuten zachtjes door.
- Voeg knoflook, zoete aardappel, Spaanse peper, suiker, tomaat en bouillon toe en breng tegen de kook aan.
- Breng op smaak met zout en peper en laat 45 minuten garen tot de aardappels bijna gaar zijn.
- Zet de eieren op in koud water, haal van het vuur als ze koken, laat 9 minuten naast het vuur staan en laat schrikken onder de koude kraan.
- Pel de eieren, halveer ze en voeg ze met de doperwten en de helft van de koriander toe aan de curry. laat nog 10 minuten doorgaren, bestrooi met het restant van de koriander en serveer direct.
- Als je dit gerecht later wilt verwarmen stop dan na stap 5. Verwarm de curry later zachtjes op het vuur en ga verder met stap 6.