Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 500 g kruimige aardappels in stukken
- 1 tl zout
- 2 tl tl kurkuma
- 4 el zonnebloemolie
- 3 kardemompeulen geplet
- 1 tl chilflakes
- 2 stukjes foelie
- 1 kaneelstokje
- 2 blaadjes laurier
- 4 in sjalotjes halve manen
- 2 tl suiker
- 4 tenen knoflook geperst
- 3 cm gember geraspt
- 3 tomaten gesneden
- 6 kippenbouten gescheiden in dij en drumstick
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl kruidnagelpoeder
- 500 ml water
- 1/2 bos verse koriander
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bestrooi de aardappels met zout en 1 theelepel kurkuma en bak licht krokant aan in 2 eetlepels olie. Zet apart.
- Bak 1 theelepel kurkuma, kardemom en chilflakes aan in 2 eetlepels olie, voeg foelie, kaneel en laurier toe en als de specerijen gaan geuren ook 3 sjalotjes.
- Bak rondom aan en bestrooi met suiker zodat de boel gaat karameliseren.
- Voeg als de sjalot gaat kleuren knoflook, gember en tomaat toe, breng aan de kook en laat iets indampen.
- Voeg kip toe, bestrooi met komijn en kruidnagelpoeder , laat 5 minuten garen en voeg aardappels en water toe.
- Breng de curry op smaak met zout en laat 20 minuten met de deksel voor de helft op de pan garen.
- Controleer de garing van zowel de kip als de aardappels en stop het kookproces pas als ze beiden gaar zijn*. Serveer met extra rauwe sjalot en koriander
- * Als de kip al gaar is haal je die eruit en gaar je de aardappels nog even door.