Recept Afdrukken
Curry van kip met aardappel uit India
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Bestrooi de aardappels met zout en 1 theelepel kurkuma en bak licht krokant aan in 2 eetlepels olie. Zet apart.
  2. Bak 1 theelepel kurkuma, kardemom en chilflakes aan in 2 eetlepels olie, voeg foelie, kaneel en laurier toe en als de specerijen gaan geuren ook 3 sjalotjes.
  3. Bak rondom aan en bestrooi met suiker zodat de boel gaat karameliseren.
  4. Voeg als de sjalot gaat kleuren knoflook, gember en tomaat toe, breng aan de kook en laat iets indampen.
  5. Voeg kip toe, bestrooi met komijn en kruidnagelpoeder , laat 5 minuten garen en voeg aardappels en water toe.
  6. Breng de curry op smaak met zout en laat 20 minuten met de deksel voor de helft op de pan garen.
  7. Controleer de garing van zowel de kip als de aardappels en stop het kookproces pas als ze beiden gaar zijn*. Serveer met extra rauwe sjalot en koriander
  8. * Als de kip al gaar is haal je die eruit en gaar je de aardappels nog even door.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.