Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 citroen schil en sap
- 1 sinaasappel schil en sap
- 2 sjalot gesnipperd
- 400 ml rode bessensap
- 200 ml rode port
- 1 el Dijonmosterd
- 1 tl agar agar
- zout peper en suiker, naar smaak
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Schil met een dunschiller (wieltje) de citroen en sinaasappel en snijd met een officemesje al het wit verder uit de schillen.
- Pers de beide vruchten.
- Breng citrussap met sjalot, bessensap, rode port en mosterd aan de kook en laat reduceren tot 2/3 van de originele hoeveelheid. Breng op smaak met suiker, zout en peper.
- Snijd de citrusschillen in zo dun mogelijke reepjes, gooi ze in kokend water, giet direct af, gooi ze nog een keer in kokend water, giet weer af en spoel koud (het meeste “bitter” is er nu wel af).
- Roer de citrusschillen door de warme saus, roer agar agar* door de saus en laat afkoelen met een laag plasticfolie direct op het oppervlak.
Notities
* Agar agar wordt gemaakt van een bepaald rood zeewier en heeft een gelerende werking. In tegenstelling tot gelatine kun je agar agar licht verwarmen (tot 45ºC, in tegenstelling tot gelatine 25ºC) zodat je deze saus ook een beetje kunt verwarmen voor het serveren.