Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 150 ml olijfolie
- 3 teen knoflook grof gehakt
- 2 takjes tijm
- 2 takjes oregano grof gehakt
- 2 courgettes 1 gele en 1 groene
- 12 kwarteleieren
- kersen op zuur
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm olijfolie met knoflook tijm en oregano in een steelpannetje tot 150ºC, laat afkoelen en passeer door een zeef.
- Snijd de courgette rondom in lange dunne linten op de mandoline en bestrooi met zout en peper (dunne plakken die je kunt buigen zonder dat ze breken).
- Zet de courgette onder de olie en laat 24 uur infuseren (als je toevallig een vacumeer machine of een Airtender hebt kun je die 24 uur infuseren overslaan, 1 keer vacumeren, niet helemaal tot het einde, will do the trick).
- Bak de kwarteleitjes* zachtjes in een koekenpan zodat het wit stolt maar de dooier zacht blijft.
- Laat de courgettelinten uitlekken, breng op smaak met zout en peper en serveer met gebakken kwarteleitjes, ingelegde kersen en takjes tijm.
Notities
* Dat is nog wel een dingetje, kwarteleitjes bakken, althans om de rauwe eitjes uit de schil te krijgen. Ik maak met een scherp puntig mesje een klein sneetje in de schil en breek dan voorzichtig open. Ouderwets op de rand tikken is met zo’n mini-eitje geen goed idee.